Veelgestelde vraag

Voor- en nadelen private lease

 • Voor- en nadelen private lease
 • Voor- en nadelen private lease
1
Voordelen private lease

Wat zijn de private lease voordelen?

Ben je je aan het oriënteren om privé een auto te leasen? Steeds meer mensen kiezen voor private lease vanwege de aantrekkelijke voordelen. Private lease is interessant als je graag in een nieuwe auto wilt rijden, zonder daarvoor jaren te sparen of een (dure) lening af te sluiten. private lease voordelen

Andere voordelen waarom autorijders kiezen voor private lease, is vanwege het gevoel van zorgeloosheid. Je zet het leasecontract vast voor een bepaalde periode en je weet precies hoeveel je per maand aan kosten hebt. Je betaalt namelijk een inclusief prijs waar kosten voor verzekering, wegenbelasting en onderhoud zijn inbegrepen. Buiten dit bedrag, betaal jij zelf voor de brandstof en eventuele boetes.

We hebben alle voordelen van leasen onderstaand voor je op een rij gezet:

 • Icoon voordeelEen nieuwe auto zonder spaarrekening aanbreken.
 • Icoon voordeelEen vast bedrag per maand, geen onverwachte kosten.
 • Icoon voordeelInclusief verzekering, wegenbelasting, reparaties en onderhoud.
 • Icoon voordeelAuto weer inleveren zonder verkoop gedoe.
 • Icoon voordeelJe behoudt je  schadevrije jaren.
 • Icoon voordeelJe betaalt alleen de brandstof nog zelf.
 • Icoon voordeelPrivate lease is vaak goedkoper dan kopen
 • Icoon voordeelOverkopen mogelijk, voor een lagere prijs

Naast de genoemde voordelen is er nog een voordeel aan een auto leasen. Namelijk dat leasen vaak goedkoper is per maand dan wanneer je een auto nieuw koopt. Waarom private leasen goedkoper is dan kopen, komt doordat leasemaatschappijen schaalvoordelen hebben in vergelijking met jou als particulier. Zij kopen de auto's in groten getale in en sluiten meerdere contracten af waarmee ze korting ontvangen. Die korting berekenen ze weer door voor een goedkopere leaseprijs. En hier kan jij weer van profiteren!

En loopt je contract af? Dan heb je de keuze om weer een andere nieuwe auto te leasen. Of je koopt de auto van de leasemaatschappij over. Vaak kun je bij de leasemaatschappij een prijs opvragen om de auto over te kopen. De waarde van de auto is in de tussentijd dat jij erin rijdt enorm gedaald. Hierdoor kan jij de auto veel voordeliger overkopen. De kans op een miskoop is ook veel kleiner. Jij bent tenslotte de enige die in de auto heeft gereden en de auto is voor een lange periode voorzien van regelmatig onderhoud.

2
Nadelen private lease

Wat zijn de private lease nadelen?

In je afweging om wel of niet voor private lease te kiezen, is het ook belangrijk om stil te staan bij de nadelen aan private lease. We benoemen ze onderstaand.

 • De financiële verplichting voor een aantal jaar: Met private lease ga je een contract aan voor een bepaalde tijd. Vaak is private lease het goedkoopst bij een contractduur van 60 maanden. Hiermee ga je voor een lange periode een financiële verplichting aan.
 • Je kilometerbundel zet je vast voor een lange tijd: Voor het leasecontract spreek je af hoeveel kilometers je per jaar gaat rijden. Dit is soms lastig in te schatten. Je situatie kan per jaar zomaar verschillen door bijvoorbeeld een verre vakantie met de lease auto. Als je aan het einde van een jaar meer hebt gereden dan afgesproken, betaal je voor de meerkilometers. Deze tarieven zijn relatief duur.
 • De invloed op je hypotheek: Ben je van plan om binnenkort een huis te kopen? Dan kan je beter nog even wachten met het aangaan van een private lease contract. Je leasecontract wordt namelijk geregistreerd bij het bkr. Dit kan van invloed zijn op het maximale hypotheekbedrag bij de bank.

3
Waarom private leasen?

Waarom private leasen?

Ondanks de genoemde nadelen, zijn er vooral veel voordelen aan private leasen. Leasen is met name een goedkope en makkelijke manier om in een splinternieuwe auto te rijden. En met het grote aanbod aan private lease auto's via verschillende aanbieders, is er gemakkelijk een lease auto te vinden die past bij jouw voorkeuren.

Je rijdt al in een lease auto vanaf € 199 per maand. Jij kiest de private lease auto van jouw voorkeur uit het grote aanbod van private lease aanbiedingen in de vergelijker. Deze pas je vervolgens volledig naar wens aan met de contractvoorwaarden, de kleur en eventuele extra's. En binnen 8 tot 20 weken staat jouw nieuwe lease auto voor je klaar. Zo makkelijk kan private lease zijn.