Veelgestelde vraag

Private Lease voorwaarden

  • Private Lease voorwaarden
  • Private Lease voorwaarden
1
Private lease geschikt?

Is Private Lease wat voor mij?

Private Lease is interessant als je graag een nieuwe auto koopt, maar niet genoeg geld hebt om het in één keer te betalen of als je liever niet je spaargeld wilt aanbreken.

Het voordeel van private lease is dat je een vast bedrag per maand betaalt over een afgesproken leaseperiode. Onderhoud, reparaties en verzekeringen zitten bij de maandprijs in. Private Lease is dus ideaal, zolang je maar wel een vast bedrag per maand kunt missen. Met private lease kun je je spaargeld dus lekker bewaren voor andere uitgaven zoals bijvoorbeeld die mooie reis die je al een tijdje wilt maken.

  • Icoon voordeelBehoud van je spaargeld
  • Icoon voordeelVast maandbedrag, zonder onverwachte kosten
  • Icoon voordeelInclusief onderhoud, reparaties en verzekeringen

Rekening houden met

Houd er wel rekening mee dat je je met private lease aan de contractvoorwaarden houdt. Sluit je bijvoorbeeld een contract met 10.000 kilometer per jaar af, maar rijd je met je lease auto meer kilometers? Dan moet je bijbetalen voor de extra gereden kilometers. Daarnaast ga je met private lease een financiële verplichting aan voor een aantal jaar waar je niet zomaar onderuit komt. Weet ook dat de private lease auto tijdens het contract nooit echt van jou is. Na de leaseperiode lever je de auto namelijk gewoon weer in. Tenzij je besluit om aan het einde van het contract de leaseauto over te kopen.

Hypotheek

Ben je van plan om binnenkort een woning te kopen? Private lease kan gevolgen hebben voor leningen zoals een hypotheek. Zo kan een private lease met BKR-registratie voor een flinke hap uit het maximaal te lenen hypotheekbedrag zorgen. Dus staat kopen op de planning? Dan is het verstandig om dit goed na te vragen bij je financieel of hypotheekadviseur.

2
Minimum inkomen

Wordt er met Private Lease gekeken naar mijn inkomen?

Er is geen wettelijk vastgesteld inkomen nodig om een auto te kunnen private leasen. Zelfs met een uitkering zou je een auto kunnen leasen. De meeste leasemaatschappijen zijn namelijk wel bereid om een risico te nemen.

Echter maken bedrijven die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease wel gebruik van een draagkrachtnorm. Deze financiële check beoordeelt of je de leaseprijs kunt betalen. In principe kun je met een fulltime minimum inkomen al een auto private leasen. Je zal dan minder keuze hebben, omdat je uiteraard niet voor de duurste lease auto kunt gaan. Je kiest een lease auto die past bij jou portemonnee.

Wanneer je via onze website een leasecontract afsluit, doe je gegarandeerd de financiële check. Dit omdat alle aanbieders op onze website zijn aangesloten bij Keurmerk Private Lease.

3
Leeftijd en rijbewijs

Voorwaarden om te kunnen leasen

Om te kunnen private leasen moet je hoe dan ook in het bezit zijn van een rijbewijs, maar er worden ook voorwaarden gesteld aan de leeftijdsgrens voor private lease. De voorwaarden kunnen per aanbieder verschillen. Bij sommige leaseaanbieders mag je bijvoorbeeld pas leasen vanaf 21 jaar in plaats van 18 jaar. Ook hanteren diverse aanbieders een leeftijdsgrens.

Heb je een interessante private lease aanbieding bij ons gevonden? Check dan altijd even de voorwaarden bij de aanbieder op de website zelf.

  • Minimaal 18 jaar
  • In het bezit van een gelding Nederlands rijbewijs B
  • Woonachtig in Nederland (of België)