06 January 2020

Groter aanbod private lease auto’s door toename leasen

  • Groter aanbod private lease auto’s door toename leasen
  • Groter aanbod private lease auto’s door toename leasen

Steeds meer mensen lease privé een auto. Zo rijden er inmiddels 150.000 Nederlanders een private lease wagen, een groot verschil ten opzichte van een paar jaar geleden. Maar wat maakt private lease zo populair en hoe spelen leasemaatschappijen hierop in?

Groter aanbod private lease door toename

Wat maakt private lease zo populair?

Private lease is het afgelopen jaar in ons land enorm populair geworden. Bijna de helft van de nieuw gekocht auto’s in ons land dit jaar was een lease auto. Dit omdat het leasen van een auto enorm veel voordelen met zich meebrengt. De meeste mensen neigen al snel naar private lease als zij het niet zien zitten om geld te lenen voor de aanschaf van een nieuwe auto en zij in één keer een flinke smak geld moeten neerleggen.

Veel autobezitters zijn zich eigenlijk helemaal niet bewust van de kosten die zij aan hun voertuig uitgeven. Deze kosten kunnen omgerekend tot een maandprijs nog wel eens oplopen tot een paar honderd euro. Ook hierdoor neemt het privé leasen toe. Met private lease betaal je een vast bedrag per maand waarbij er al rekening gehouden is met eventuele reparatiekosten, onderhoud, schadeherstel en verzekeringen. Niet alleen leasen Nederlanders dus vaker een auto vanwege de financiële zekerheid, maar ook vanwege het gemak. Anders als bij een eigen auto zit je met private lease niet in onzekerheid over de eventuele uiteenlopende kosten van je reparatie. Het betalen van een vaste maandprijs waar alles bij in zit lijkt mensen dus wel te bevallen.

Meer vraag, meer aanbod

Doordat de populariteit van private lease is toegenomen, komen er steeds meer lease aanbieders bij en wordt ook het aanbod van auto’s die te leasen zijn groter. De lease aanbieders, maar ook autofabrikanten zelf spelen slim in op de toenemende private lease trend door met eigen leaseprogramma’s te komen en voordelige private lease aanbiedingen.

De grootste groep particuliere leasers rijdt een voordelige, compacte stadsauto van € 200 tot € 300 per maand. Maar sinds dit jaar kiezen ook steeds meer mensen voor het leasen van een grotere gezinswagen of SUV van tussen de € 300 tot € 400 per maand.

Toename elektrisch leasen

Ook het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Steeds meer automobilisten overwegen een elektrische auto te kopen, waardoor elektrisch rijden op het punt van doorbreken staat. Echter vinden veel mensen de aanschaf van een elektrische wagen te duur. Hiervoor is private lease een prima uitkomst. Steeds meer private leasemaatschappijen bieden daarom betaalbare elektrische auto’s aan zoals de SEAT Mii Electric.

Seat Mii Electric private lease

Nieuwsoverzicht

Groter aanbod private lease door toename
06 January 2020

Groter aanbod private lease auto’s door toename leasen

Het kiezen van de juiste private lease aanbieding
03 December 2019

Het kiezen van de juiste private lease aanbieding

Beste private lease aanbiedingen 2019
27 November 2019

Beste private lease aanbiedingen van 2019