Private Lease als student

Ben jij student en op zoek naar een eigen auto, maar heb je hier niet genoeg geld voor op je spaarrekening? Met private lease rij je een nieuwe of gebruikte auto al vanaf € 199,- per maand.

Auto leasen als student

Een auto is de meest ideale vorm van vervoer. Het kopen van een auto is alleen wel een flinke investering. Vooral jongeren en studenten hebben vaak niet het geld om zo’n grote uitgave te doen.

Daarnaast gaat het in bezit zijn van een auto vaak gepaard met extra en soms onverwachte kosten zoals onderhoud, reparatie, wegenbelasting en verzekeringen. Juist daarom is private lease dé uitkomst. Zelfs voor jou als student.

Waarom leasen als student?

Door het studieleenstelsel blijven steeds meer studenten langer thuis wonen. Is je opleiding niet in de buurt? Met jouw eigen private lease auto voor de deur kun je makkelijk, snel en zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer naar school toe. Maar ook is private lease handig als je wel op jezelf woont, maar je het gewoon fijn vindt een auto te hebben als je Ov-kaart in het weekend bijvoorbeeld niet geldig is.

Met private lease heb je voor een vast bedrag per maand een eigen auto inclusief onderhoud, reparatie, verzekeringen en extra’s zoals bandenvervanging en vervangend vervoer. Door de vaste maandprijs kom je dus nooit voor verassingen te staan die jij als student er helemaal niet bij kunt hebben. Het enige waar je naar nog hoeft te kijken is of de leaseprijs wel binnen jouw budget past.

Voorwaarden Private Lease voor studenten

Private lease is voor iedereen, dus ook voor studenten. Er zijn wel een aantal algemene voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Deze voorwaarden zijn vaak overal gelijk, maar per leaseaanbieder kan er nog wel eens verschil zitten in de minimumleeftijd om te mogen private leasen. Check daarom altijd eerst even de voorwaarden bij de aanbieder voordat je het leasecontract afsluit.

Je kunt private leasen als...

  • Icoon voordeelJe minimaal 18 jaar bent
  • Icoon voordeelJe een geldig Nederlands rijbewijs B hebt
  • Icoon voordeelJe woonachtig in Nederland bent
  • Icoon voordeelJe aan het minimuminkomen voldoet

Kan ik Private Lease als student betalen?

Er is voor private lease geen inkomenseis vastgesteld. Ook jij als student kunt dus in aanmerking komen voor het rijden van een gloednieuwe auto.

Wel doen de meeste leaseaanbieders een financiële check die beoordeelt of je de leaseprijs kunt betalen. Hiervoor heb je bijvoorbeeld een bankafschrift waar je studiebeurs op wordt gestort of een salarisstrook van je bijbaan nodig.

Leasen en een studieschuld?

Leen je maandelijks bij en heb je een studieschuld? Ook dan kom je nog steeds in aanmerking voor private lease. Met de financiële check wordt er wel bij het BKR gekeken of je nog achterstallige betalingen of schulden hebt, maar je eventuele opgebouwde studieschuld telt niet mee.

Wat als ik niet aan het minimuminkomen voldoe?

Mocht je met het inkomen van je bijbaan of studielening toch niet in aanmerking komen voor private lease, dan zou je misschien ook aan je ouders kunnen vragen of zij het leasecontract voor jou willen afsluiten. In een private lease auto mag namelijk iedereen rijden, maar degene die het contract afsluit blijf wel verantwoordelijk.

Goedkope private lease aanbiedingen voor studenten

Wij hebben zelf ook gestudeerd en weten dat je het als student waarschijnlijk niet breed hebt. Daarom hebben wij hieronder een top 3 van de beste en goedkoopste private lease aanbiedingen voor studenten.