14 juli 2020

Voor- en nadelen van private leasen met een elektrische auto

  • Voor- en nadelen van private leasen met een elektrische auto
  • Voor- en nadelen van private leasen met een elektrische auto
Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het biedt ook veel voordelen t.o.v. auto's die op diesel of benzine rijden. Aan de andere kant zijn er ook nadelen die de overweging om voor een elektrische auto te kiezen minder aantrekkelijk maken. We bespreken in dit artikel zowel de voor- als de nadelen van een volledig elektrische private lease auto.
elektrische auto private lease voordelen

Voordelen elektrische auto leasen:

Een elektrische auto lijkt de auto van de toekomst. Een auto op diesel of benzine is erg vervuilend voor het milieu. Terwijl een elektrische auto vele malen zuiniger is en geen CO2 uitstoot. Om deze reden betalen autobezitters, zeker tot 2024, geen wegenbelasting voor een elektrische auto.

Natuurlijk heb jij met private leasen hier geen direct voordeel aan, aangezien je met private lease een all-in prijs betaalt per maand. Waar je als private leaser wel voordelen aan hebt is dat het opladen van de auto met elektriciteit veel goedkoper is. Want buiten die all-in prijs betaal je maandelijks zelf voor eventuele brandstoffen. Daarbij scheelt het je veel geld als je thuis een oplaadpaal hebt. We hebben alle voordelen voor je op een rij gezet.

Voordelen private lease elektrisch:

Voordelig opladen

Milieu vriendelijk: geen CO2 uitstoot

Minder vaak wegbrengen voor onderhoud

Rijdt stil

Sneller optrekken

Wanneer mogelijk: voor de deur opladen

Subsidie op elektrische lease auto's

Sinds 1 juli 2020 is er voor het leasen van een elektrische auto een extra voordeel bijgekomen. Je kan namelijk een subsidie aanvragen op een elektrische lease auto. Op deze manier hoopt de overheid de aankoop en leasevraag voor elektrische auto's te stimuleren.

Helaas is de subsidiepot voor aanvragen van 2020 inmiddels al weer op. Alsnog kan je een aanvraag doen. Je aanvraag wordt volgens de RVO dan doorgeschoven naar 2021. Nieuwe aanvragen van 2021 krijgen dan wel voorrang.

Nadelen elektrische auto leasen

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen aan een elektrische auto. Zo is het grootste nadeel misschien wel dat je met een elektrische auto minder ver kunt rijden. Gemiddeld ligt de actieradius op 150 kilometer. Hoe hoger de actieradius, hoe hoger de leaseprijs per maand. En is de 'tank' leeg? Dan kan het wat langer duren voordat de auto weer helemaal is opgeladen. Hier zal je met je reis dus op voorbereid moeten zijn. Met een zogenoemde snellader kan je de auto in ongeveer een half uur tot 80% opladen. Geen probleem op een lange reis als je toch een uitgebreide pauze neemt.

Een ander nadeel aan elektrische auto's is dat ze veel duurder in de aanschafwaarde zijn. Hierdoor zijn de auto's met private lease gemiddeld ook duurder per maand. Maar wie goed private lease elektrisch vergelijkt vind de goedkoopste aanbiedingen. Daarnaast kan je nog een € 83 euro per maand subsidie ontvangen als je er in 2021 op tijd bij bent met de subsidieaanvraag.


Nadelen private lease elektrisch:

Hogere leaseprijs dan auto's op benzine of diesel

Het opladen van de auto duurt lang

Vaak lage actieradius, waardoor niet geschikt voor lange afstanden

Aanbod private lease elektrisch

Zie jij jezelf wel snel optrekken in een nieuwe elektrische auto? Bekijk onderstaand het aanbod elektrische auto's private lease:

Peugeot e-208

Peugeot e-208

Actieradius van 340 km

Extra zuinig rijden met Eco-modus

Sportief uiterlijk

Opel Corsa-e

Opel corsa-e

Actieradius 300 km

Snellaadfunctionaliteit

Strak design

Wil je elektrisch rijden maar niet de nadelen van de actieradius? Dan kan een hybride lease auto voor jou interessant zijn. Bekijk daarvoor het volledige aanbod private lease automaat.

Nieuwsoverzicht

Toyota Yaris Hybrid
8 april 2021

De voordelen van een hybride auto leasen

23 februari 2021

De 5 dingen die je wilt weten voordat je een leasecontract afsluit

18 augustus 2020

Op vakantie met je private lease auto