3 augustus 2022

Is een elektrische auto leasen voordelig?

  • Is een elektrische auto leasen voordelig?
  • Is een elektrische auto leasen voordelig?
Het rijden van een elektrische auto wordt steeds populairder. het is een duurzame manier van vervoer die door de overheid wordt gestimuleerd aan de hand van fiscale voordelen. Ook bespaar je op tankkosten en is de bijtelling lager dan bij een benzine- of dieselauto. De hoge aanschafprijs is wat veel mensen tegenhoudt in het kopen van een nieuwe elektrische auto. Het private leasen van een elektrische auto kan hierin een oplossing zijn.

Wat kost een private lease elektrische auto?

De grootste kosten aan private lease worden gevormd door de brandstofkosten die buiten de leaseprijs om vallen. Ten opzichte van private lease met een benzine- of dieselauto bespaar je met een elektrische auto op deze kosten omdat de stroomkosten lager liggen dan de benzineprijzen momenteel. Zeker wanneer je thuis of op het werk kunt laden en niet afhankelijk bent van openbare laadpunten. Als je dan ook nog eens zonnepanelen op je dak hebt, scheelt het nog meer. Wel ligt de leaseprijs van een elektrische auto vaak hoger dan die van een benzine- of dieselauto vanwege de hogere aanschafprijs. Een voordeel is dat op steeds meer modellen massaproductie wordt toegepast wat zorgt voor een daling in de prijs. Te verwachten is dan ook dat zowel de aanschafprijs als de leaseprijs van elektrische auto’s de komende jaren zal dalen.

Welke elektrische auto is het goedkoopst om te leasen?

De leaseprijs van een elektrische auto is vaak afhankelijk van de actieradius, oftewel hoeveel kilometer de auto kan rijden op één volle batterij. Elektrische auto’s met een hoge actieradius hebben vaak een hogere leaseprijs dan elektrische auto’s met een lagere actieradius. Als je vooral korte afstanden rijdt kun je dus prima kiezen voor een elektrische private leaseauto tegen een lagere leaseprijs. Rij je langere afstanden, dan kun je beter kiezen voor een auto met een wat hogere leaseprijs zodat de actieradius ook wat hoger ligt. Zo rijd je een Dacia Spring vanaf €299,- per maand. De Dacia Spring is een SUV met een actieradius van 230 kilometer.

Private lease elektrische auto vergelijken

Met private private lease elektrische auto vergelijken vind je de beste elektrische auto voor jou tegen de laagste leaseprijs. Filter op aantal kilometer per jaar, contractduur, prijs per maand en eventueel automerk. Vul daarnaast bij type brandstof elektrisch in en vergelijk het aanbod elektrische private leaseauto’s aangepast op jouw wensen. De goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan.

Nieuwsoverzicht

28 september 2023

Krijg nu € 2.950 subsidie met elektrisch private lease

3 april 2023

Goedkoopste private lease occasion deals voor april

25 januari 2023

De populairste private lease auto’s van dit moment