Beste Private Lease aanbiedingen

Een private lease auto draait om gemak. Een vaste lage prijs en geen onverwachtse kosten. Er zijn echter een hoop aanbiedingen. Om de beste private lease aanbieding voor jou te kiezen maakten wij een duidelijke selectie.

Aantal kilometers en contractduur zijn belangrijk

De prijs van een private lease auto is natuurlijk afhankelijk van welke je auto je kiest. Nadat je een auto hebt gekozen, zijn er echter nog 2 belangrijke onderdelen waar je rekening mee dient te houden.

De eerste gaat er om hoeveel kilometer je per jaar rijdt. Afhankelijk van het aantal kilometers per jaar betaal je meer per maand. Dit komt omdat alle kosten bij private lease in de prijs verwerkt zitten: afschrijving, onderhoud en pechhulp. Hier kan je meer lezen wat er allemaal in je private lease contract zit.

Bij meer kilometers zijn de kosten hiervan hoger en is het dus logisch dat je iets meer betaalt per maand. Vaak is de ‘basisprijs’ bepaald met 10.000 gratis kilometers. Als je 10.000 kilometer of minder rijdt, betaal je niets extra’s. Rij je wel meer, dan betaal je vaak een bedrag tussen de 0,20 en 0,30 cent per kilometer (afhankelijk van de auto). Het is vaak goedkoper om een hoger aantal inbegrepen kilometers nemen als je zeker weet dat je meer dan 10.000 kilometer gaat rijden.

Ten tweede moet je goed bedenken hoe lang je de nieuwe auto wilt gaan rijden. Contracten zijn vaak op basis van 5 jaar. Je weet dus zeker dat je de komende 5 jaar verzekerd bent van de aanbiedingsprijs. Als je al eerder een nieuwe auto wilt, of zelfs helemaal geen auto meer, is het aan te raden om een kortere contractduur te nemen. Een kortere contractduur is vaak iets duurder, maar bij de meeste auto’s gaat dit om slechts 5 tot 20 euro per maand voor 1 tot 3 jaar korter te private leasen.

De beste aanbieding voor 10.000 km en 5 jaar

Vrijwel alle leasemaatschappijen adverteren met een basisprijs op basis van 10.000km en 5 jaar. Dit zorgt ervoor dat je de aanbiedingen goed kunt vergelijken en zien welke aanbieder het goedkoopste is.

“Om te kijken welk leasebedrijf de beste aanbieding heeft, hebben we gekeken naar de prijs, de online beoordelingen en de voorwaarden van het leasecontract. Hierbij komt Athlon zeer sterk uit de bus. Daarnaast is een echte winnaar de Volkswagengroep zelf. Met een zeer uitgebreid aanbod, duidelijke voorwaarden en hele scherpe prijzen is een Volkswagen private leasen aantrekkelijker dan ooit.”

- Expert Monica Arbeider