Private Lease Occasion

Bij veel aanbieders kun je een nieuwe auto leasen, maar is het ook mogelijk om een gebruikte auto te private leasen. Is occasion lease goedkoper dan een nieuwe private lease auto en wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands leasewagen?

Occasion Private Lease

Met private lease occasion, lease je all-in een tweedehandsauto die nooit ouder is dan 3 tot 5 jaar. Occasion private lease is een duurzame keuze omdat leaseauto’s hiermee opnieuw gebruikt kunnen worden. Jouw occasion wagen kan hierdoor wel gebruikssporen bevatten.

Waarom een gebruikte auto leasen?

Occasion private lease werkt hetzelfde als met het leasen van een nieuwe auto: de maandprijs is inclusief onderhoud, reparatie, belasting en verzekering. Een groot verschil ten opzichte van het leasen van een nieuwe auto is dat een occasion lease auto een snellere levertijd heeft. Daarnaast komt een occasion vaak met kortere contractduur waardoor je niet te lang aan een financiële verplichting vast zit. Dit is bijvoorbeeld handig als je een woning gaat kopen en een hypotheek gaat aanvragen. Een korte contractduur is voordeliger omdat je dan een hogere hypotheek kunt krijgen.

Een nadeel van occasion lease is dat deze eerder gebruikte auto waarschijnlijk vaker onderhoud en reparatie nodig heeft, maar in principe zijn occasion modellen goed onderhouden auto’s en hoeft er met een auto van 3-5 jaar niets aan de hand te zijn. Ook kun je bij het samenstellen van een occasion vaak minder opties kiezen zoals een kleur of andere specifieke wensen.

Voordelen & nadelen Occasion Lease

  • Icoon voordeelVast 'all-in' maandbedrag.
  • Icoon voordeelGeen grote aanschafkosten.
  • Icoon voordeelSnelle levertijd (2-4 weken)
  • Icoon voordeelKorte looptijd (vanaf 12 tot 48 maanden).
  • Icoon nadeelMeer onderhoud dan met een nieuwe auto.
  • Icoon nadeelNiet altijd voordeliger.
  • Icoon nadeelMinder keuze in extra opties.

Is Private Lease Occasion goedkoper dan leasen nieuwe auto?

Wanneer je een tweedehandsauto koopt, ben je vaak een stuk goedkoper uit dan met een nieuwe auto. Helaas gaat dit voor private lease niet altijd op.

Met het bepalen van een private lease tarief wordt er rekening gehouden met de te verwachte reparatie en onderhoudskosten. Doordat je met occasion lease in een gebruikte auto rijdt, worden deze kosten daarom hoger ingeschat dan bij een nieuwe auto. Hierdoor valt private lease occasion niet altijd goedkoper uit dan je zou denken.

Wel streven de meeste leaseaanbieders ernaar om occasion lease een paar tientjes per maand goedkoper te laten zijn zodat leaseauto’s vaker een tweede leven krijgen.

Private Lease nieuw en occasion vergelijken

In het overzicht hieronder hebben wij voor je inzichtelijk gemaakt wat het verschil in prijs voor een nieuwe of occasion auto is. Houdt er wel rekening mee dat je een occasion contract meestal maar tot 2 of 3 jaar kunt afsluiten, terwijl je een nieuwe private lease auto tot 5 jaar kunt rijden. Ook mag je met een occasion vaak maar tot 10.000 km per jaar rijden, terwijl je dit met een nieuwe private lease auto kunt uitbreiden tot 50.000 km per jaar.

Private lease auto
Peugeot 108
5.000 km/jaar
Occasion
48 mnd
€ 184,- p/m
Nieuw
48 mnd
€ 199,- p/m
Verschil
€ 15,- p/m
Private lease auto
Renault Twingo
5.000 km/jaar
Occasion
36 mnd
€ 209,- p/m
Nieuw
48 mnd
€ 226,- p/m
Verschil
€ 17,- p/m
Private lease auto
Opel Karl
5.000 km/jaar
Occasion
24 mnd
€ 232,- p/m
Nieuw
48 mnd
€ 264,- p/m
Verschil
€ 32,- p/m

Occasion leaseaanbieders

Op onze website vind je ruim aanbod van private leaseaanbieders waarbij je de beste private lease aanbiedingen kunt afsluiten. Ben je geïnteresseerd in Occasion private lease? Neem dan eens een kijkje bij Athlon, Univé en Ikrij.nl of bekijk alle aanbiedingen.